Menu Sluiten

Biografie

Het Amsterdamse La Nique beoefent het oudste en tevens het meest tijdloze aller genres; folk. Over wat folk nou precies is verschillen de meningen zo’n beetje per regio.

Folk a la La Nique is ambachtelijk, inhoudelijk en traditiebewust.

Anders gezegd, La Nique schrijft kop en staart songs, die overeind blijven in de simpelste bezetting (de zogenaamde kampvuurtest). De teksten snijden hout en het beoogde effect -of dat nu stil luisteren, woest dansen en/of luidkeels meebrullen- wordt zelden gemist.

La Nique bestaat uit duo ; Laniek Reedijk zanger en tekstschrijver, tevens naamgever, en bassist Sem van Gennip. Samen componeren, arrangeren en produceren zij de liedjes.

Zoals iedereen heeft ook La Nique last van de corona-crisis. De mannen kwamen net lekker op stoom -ze schopten het o.a. tot de finale van de befaamde Amsterdamse Popprijs (2019) met shows in de Melkweg als in Paradiso- toen het virus uitbrak.

De gedwongen pauze hebben Laniek en Sem gebruikt om nieuwe nummers te schrijven. In april 2021 verscheen de single Give Me Your Heart, in juni gevolgd door de EP : “Summer In Amsterdam”. De werkzaamheden aan een opvolger zijn alweer in volle gang.

Kenmerkend voor La Nique is de dringende behoefte om zich te ontwikkelen, de wil om beter te worden. Bleef het duo op eerdere releases relatief dicht bij de folkleest, relatief rustige luisterliedjes met bescheiden begeleiding, de nieuwe nummers getuigen van een snel groeiende actieradius met invloeden uit de rock, country en zelfs r&b. Onveranderd zijn het aanstekelijke spelplezier en de centrale rol van het liedje binnen het geheel.

De droom van La Nique is niet om Amerika te veroveren (dat kan nog even wachten) of een nummer 1 hit te scoren (mag wel natuurlijk) maar om een keer te mogen spelen in de zaal der Amsterdamse zalen, Carré. Dat is niet laag gegrepen, maar als La Nique zo doorgaat is het niet de vraag of, maar wanneer hun droom gaat uitkomen.